Collective Office


Overall site context plan. Varied urban fabric, old to new.
Detailed site plan stitches site into urban landscape.
Main street front view.
Floor plans showing the park level ramping up into the 2nd floor.

Daegu Gosen Public Library

2012 / Daegu, Korea

Collective Office created this design proposal for the Daegu Gosen Public Library, in Daegu Korea. The project is intended to be a monumental gesture for the neighborhood and city of Daegu. We have taken our starting point as the neighborhood in which the site sits. From this point and the surrounding park, we have designed a undulating green park gesture that brings people into the upper library level, and wrapping lower ubiquitous space into the first level or public realm of the site.

Credits

  • Project Team:
    Jeff Klymson, John Clark, Nikita Troufanov, Kevin Stewart