Collective Office


Cor-ten canopy slips between curtain wall.
Architectural floor plan.
Exterior steel structure designed to soften the south elevation.
Interior lounge defined by custom millwork and Panelite wall.

Medical Office

2007 / Naperville, IL

This private medical practice is a new ecologically responsible medical office facility for a growing practice servicing Chicago's suburban communities. The projects was designed as a glass and steel box combining the modern roots of Chicago with a rigorous attention to the site and building technology as a response to environmental consciousness. Conceptually, this project makes the visiting client the center of attention during their visits, by focusing their attention and views toward the extensive natural prairie and pond.   

Credits

  • General Contractor:
    W.E. O'Neil
  • Architect of Record:
    DFA
  • Photographer:
    Nathan Kirkman