Collective Office

House front in black metal roofing with black cedar siding.
Architectural floor plans.
Entrance detail with white windows and black cedar trellis.
Kitchen with marble waterfall counters, custom cabinets and wolf range.
Living & Dining rooms looking out to treed rear yard.
Custom steel stair, railing & rod wall with oak treads.

Timber Lane Residence

2016 / New Buffalo, MI

This residence was designed for treed corner site in the Timber Lane Community of New Buffalo, Michigan. The house is a modern update on the local rural vernacular, using metal roofing and horizontal wood siding akin to southwest Michigan's farming lineage with individual building masses to related to a farm cluster. 

This home was desinged to allow the architecture to follow the interior and exterior uses. The main living functions are housed in a single volume, the master suite and screened porch under another with a separate garage volume. These distinct building elements are arranged on the site from public to private with the automobile entrance and Garage building being oriented to the busier street allowing the pedestrian entrance to addresses the quieter neighborhood edge. Timber Lane has been designed to create a private entrance condition as well as a private rear year outdoor court to achieve many interior and exterior living conditions for this home.  


  • Project Team:
    Jeff Klymson (principal), M. Ciurej,
  • Developer:
  • Photography:
    Marc Moran, Jeff Klymson