News

Lake Geneva Residence featured on Uncrate

Jan 2020

"LAKE GENEVA FARMHOUSE

Sited on 19 rolling acres in Southern Wisconsin, the Lake Geneva Farmhouse pays homage to the local prairie vernacular. Collective Office comprised the modern farmhouse as three staggered volumes connected by a single walkway. Clad in Alaskan yellow cedar shingles and black standing seam metal..."

Learn More

Lake Geneva Residence Featured on Dezeen

Jan 2020

"Three gabled volumes form Wisconsin home by Collective Office.

US architecture practice Collective Office "updated the rustic farmhouse typology" for this house in Wisconsin, which comprises three gabled units clad in black metal siding and shingles." By Bridget Cogley...

Learn More

Lake Geneva Residence featured on Curbed

Dec 2019

"Collective Office built outwards instead of upwards. The prairie is a place of openness, where the sky is big and the land is flat. Anything built on top of it becomes a focal point on the big horizon, which is why Chicago architecture studio Collective Office designed this house to commune with the prairie instead of overwhelm it." by Liz Stinson

Learn More

Lake Geneva Residence featured on Dwell

Nov 2019

"A Minimalist, Scandinavian-Style Home Rises on a Flourishing Wisconsin Prairie. Three connected, pitched-roof volumes comprise a new home for retirees on 19 acres in Southeastern Wisconsin." by Melissa Dalton

Learn More

Collective Office Website v5

Sep 2019

Collective Office launches a new web interface to better communicate to the world. We strive to make our approach simple and keep our work relevant. We take this approach to all projects, we view our office as an active project and our website as our public storefront to the world. We hope you enjoy this experience as much as we have enjoyed creating it.

About

Collective Office turns 10!

Mar 2019

Collective Office turned 10 in March of 2019. We are happy to be creating the work we do, with the great clients we have, along with the best consultants and contractors in our industry. Thank-you to all who have been part of our journey!

Timber Lane Residence Featured in Crain’s

Jun 2018

The Timber Lane Residence was designed as a modern minimilist iteration to the popular southwest Michigan cottage. We've designed an efficient 3 bedroom, 3 bathroom house, with the focus on how a young family would use the residence on this corner lot. The material choices are common to residential vernacular in the area, used in a thoughtful way to distinguish this home in the neighborhood.

Collective Office Takes on Timber Frame Construction

Jun 2018

Collective Office continues to study the possibilities of timber frame in high rise design for the South Loop Masterplan project. The South Loop Masterplan project proposes large scale infill development from a strategic progamming perspective for the vacant sites that still exist in the South Loop. We have the position that these sites should be thought of together, and not as individuals, in order to add the best mix possible of residential, commerical and hospitality to the existing area. This neighborhood is very unique with all the large available parcels of land.

Honor HQ Wins PCI Design Award for Best Office Building

Apr 2018

Collective Office project Honor HQ wins second award. Last year we were honored to receive the 2017 Brick in Architecture for Commercial Buildings. This year we are pleased to announce winning the 2018 PCI Design Award for Best Office Building!

View the Project

Curbed Publishes West Loop Loft

Apr 2018

Curbed author Mary Jo Bowling sat down with Jeff Klymson and the client for our West Loop Loft project to learn the details of how to complete a quick design and execution of a loft renovation in Chicago. Thanks to all that contributed their time and effort on this amazing project!

Read the Article / View the Project

Dwell's “Editor’s Pick” Features Lake Geneva Residence

Sep 2017

Our Lake Geneva Residence was been chosen by Dwell Magazine as an "Editor's Pick". We're excited to see that others love this new work. We are happy to share.

View the Project